Glasilo dijakov Gimnazije Antona Aškerca 2016/17

ŠCLJ • Feb 10, 2017

Glasilo 2016/17


Dijaki o svojem odnosu do tujih jezikov: 

Zakaj imamo radi …


… francoščino?

      …Parce que c'est une belle langue 

      …Parce que la prof est intélligente et gentille 

      …Je me sens bien quand je parle français 

      …C'est une langue intéressante mais difficile 


… nemščino?

      … Für Deutsch habe ich mich entschieden,  

            weil es die am zweithäufigsten  

            gesprochene Sprache ist. Zuerst wollte ich  

            Französisch  wählen. Aber dann, nach  

            einem 

      … Gespräch mit meinem Vater, entschied ich mich 

            für Deutsch, weil er mir mit dem 

            Lernen  helfen kann 

      … Für das Wahlfach habe ich Deutsch gewählt.

            Ich finde diese Sprache sehr schön und 

            möchte ihn verstehen und lernen …


… italijanščino?

      … Mi piace perché cantiamo le canzoni italiane 

      … Dalle lezioni d'italiano mi piace tutto 

      … Dalle lezioni d'italiano mi piace la nostra professoressa …




Novice iz gimnazije Antona Aškerca

16 May, 2024
Dijake zaključnih letnikov obveščamo, da morajo do konca pouka ̶ 21. 5. 2024 vrniti učbenike iz učbeniškega sklada in jih pozivamo, da vrnejo oziroma podaljšajo učbenike, če jih še potrebujejo. Tudi dijaki s popravnimi izpiti morajo obvezno podaljšati izposojo učbenikov, ki jih še potrebujejo, vse ostale pa vrniti. Prosimo, da se držite zapisanega termina: GAA: torek, 21. 5. 2024 4. A: 1. ura (7.30-8.15) 4. B: 2. ura (8.20-9.05) Zdenka Može Jedrejčić, ravnateljica
15 May, 2024
Dijake 4. letnika gimnazije obveščamo o poteku pouka in ostalih dejavnosti do konca meseca maja: v torek, 21. 5. 2024, je za dijake 4. letnika gimnazije zaključek ocenjevalnega obdobja in ocenjevalna konferenca. Vse ocene morajo biti zaključene v ponedeljek, 20. 5. 2024 ; v torek, 21. 5. 2024, je zadnji rok za prijavo k predmetnemu izpitu (izboljšanje ocene): - izpitni rok za predmetni izpit je od 23. do 27. maja 2024; v sredo, 22. 5. 2024, ob 10.25 bo podelitev spričeval po razporedu. Prisotnost dijakov na ta dan je še posebej pomembna, ker bodo dijaki med drugim preverjali pravilnost podatkov za prijavo k maturi, izpolnjevali odjavo od mature v spomladanskem roku, prijavo k popravnim, dopolnilnim, predmetnim izpitom v mesecu juniju. Ta dan bo tudi zadnji dan za vračilo kartic ali ključev od garderobnih omaric. Kartice dijaki vrnejo v tajništvo šole; od srede, 22. 5., do torka, 28. 5. 2024, potekajo priprave na maturo iz obveznih in izbirnih maturitetnih predmetov. V teh dneh poteka pouk za dijake 4. letnika po prilagojenem urniku, brez športne vzgoje, razredne ure, filozofije in drugega tujega jezika. Pouk rednih ur zgodovine se izvaja za dijake, ki imajo zgodovino kot izbirni maturitetni predmet. Urnik bo objavljen na oglasni deski in spletni strani šole; učbenike iz učbeniškega sklada je potrebno vrniti v šolsko knjižnico do 21. maja 2024, po razporedu knjižnice. Učbenikom, ki jih še potrebujete morate podaljšati izposojo. Podrobne informacije: Dijaki, ki ste naročeni na malico se v dnevih, ko nimate pouka pravočasno odjavite od malice v skladu z Pravili šolske prehrane (do 9. ure zjutraj); Informacije o maturi bodo objavljene na oglasni deski za maturo, ter preko e-pošte. V primeru nejasnosti se obrnite na tajnico ŠMK; v skladu z 23. členom Pravilnika o ocenjevanju znanja v srednjih šolah lahko dijak, ki je uspešno končal zaključni letnik, enkrat izboljšuje oceno enega ali več predmetov, in sicer od konca pouka do začetka opravljanja zaključka izobraževanja (mature). Pri določitvi končne ocene predmeta se upošteva boljša ocena. Prijavnico je potrebno oddati najpozneje v torek, 21. 5. 2024, do 12. ure preko Lopolisa. V primeru kakršnihkoli težav se obrnite na šolsko svetovalno delavko. Predmetni izpiti bodo od 23. do 27. maja 2024. Razpored bo objavljen po končanem roku za prijavo na oglasni deski šole in spletni strani šole. Ø Razpored za podelitev spričeval in obvestil o uspehu v sredo, 22. maj 2024, ob 10. 25:
Več člankov
Share by: